Aardappelschotel uit de Franse Alpen

Ingrediënten

  • Aardappelen
  • melk, of half melk met koffieroom of room.
  • geraspte kaas
  • vuurvaste schotel

Bereiding

Snij geschilde aardappelen in plakjes en leg die netjes als dakpannetjes, in een beboterde vuurvaste schotel. Giet er zoveel melk op [of, nog lekkerder, halfom melk met koffieroom of room] tot deze plakjes bijna onderstaan. Strooi er dan een dikke laag geraspte kaas op en zet de schotel in een niet te hete oven, afgedekt met een stuk aluminiumfolie. Laat de schotel zo krap drie kwartier bakken. Neem de folie eraf en laat nog vijf minuten bakken. Door de pittige smaak van de kaas zal zout misschien niet nodig zijn. Wel kan men, als men van pikant houdt, over de aardappelen een paar flinke draaien aan de pepermolen geven.

Opmerkingen

  • 4 personen
  • Een heerlijke maal, in combinatie met sla.
  • Bron: Margriet