Aardappelzuurkoolschotel

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool
  • aardappelpuree
  • 3 uien
  • 50 g boter
  • 400 g gehakt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 1 blikje ananas
  • 3 bananen
  • (eventueel 1 dl bouillon)
  • paneermeel
  • plakjes spek

Bereiding

Zuurkool uit elkaar halen.
Uien glazig fruiten, gehakt toevoegen aan de uien en deze rul bakken door met de vork steeds uit elkaar te halen.
Voeg de kerrie, peper en zout toe.
Bekleed de ovenschaal met plakjes spek en schep het gehakt erin.
Leg hierop de zuurkool.
Schenk eventueel bouillon erover.
Bananen in plakjes en ananasschijven op de zuurkool leggen. Geheel afdekken met aardappelpuree.
Paneermeel over puree strooien. Schotel 30 minuten in oven van 175°C laten staan totdat een korstje verschijnt.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bron: Allerhande