Banaan-hazelnootsouffle

Ingrediënten

  • 30 g hazelnoten
  • 4 eetlepels hazelnootpasta
  • 3 rijpe bananen3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel koffielikeur (slijter)
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • (1 eetlepel boter of margarine om in te vetten)
  • souffléschaal inhoud ca. l l/2 liter

Bereiding

Voorbereiden

Souffléschaal invetten met boter. Hazelnoten grof hakken. In pannetje op laag vuur hazelnootpasta laten smelten. In diep bord 2 bananen fijnprakken. Boven 2 kommetjes eieren splitsen. Dooiers schuimig kloppen met vanillesuiker en likeur. Bananenpuree, hazelnoten en hazelnootpasta erdoor roeren.

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Eiwitten heel stijf kloppen en luchtig door banaan-notenmengsel scheppen. Mengsel in schaal scheppen en soufflé in midden van oven ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken (ovendeur tussentijds niet openen). Intussen achtergehouden banaan in dunne plakjes snijden. Snel over soufflé verdelen en poedersuiker erover strooien. Direct serveren.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Wachttijd: 15 minuten