Belgisch Stoofvlees

Ingrediënten

  • 400 g runderbieflappen (braadlappen)
  • 75 g boter
  • 1 ui
  • 200 g worteltjespeper
  • zout
  • 1 pijpje pils
  • 2 laurierbladeren
  • 200 g panklare witlof
  • 1 blikje (287 g) perziken of abrikozen
  • 2 eetlepels maïzena
  • worcestersaus of aroma

Bereiding

  • Snijd lappen in even grote blokjes ½-1½ cm.
  • Verwarm boterfruit ui.
  • Voeg vlees toe, peper, zout en laurierbladeren toe.
  • Stoof vlees 10 min. temper warmtebron.
  • Draai warmtebron hoogvoeg bier toe.
  • Laat in 5 min. warm worden.
  • Snijd witlof in 1½ cm brede stukjes, doe ze samen met vruchten en sap in de pan.
  • Na 5 minuten alles klaar. Maak met kleine hoeveelheid maïzena een glad papje en bind hiermee de saus. Maak de saus af met nootmuskaat, peper en zout.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • In plaats van bieflappen, poelet van rundvarken of lam, met respectievelijke stooftijden van 1½-2 uur40 min. en 35 min.
  • Vervang de witlof door panklare spruitjes laat ze 12 minuten met vlees mee sudderen.
  • Gebruik in plaats van pils oudbruin of `n Belgische biersoort.
  • Serveer met frites, aardappelpuree of rijst