Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 200 gr. Champignon
- 3 grote uien
- 1/2 rode paprika
- 250 gr. half om half gehakt
- zout / peper
- 100 gr. Geraspte kaas
- 1 ei
- Bakpapier
- Springvorm
Bereiding
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Snijd de uien en paprika in kleine stukjes, borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Verhit de koekenpan en bak het gehakt rul.
Voeg de uien en paprika toe en bak deze totdat ze iets gekleurd zijn.
Voeg de champignons en peper en zout toe.
Neem de pan van het vuur als de champignons klaar zijn wn. Laat iets afkoelen.
Bekleed de springvorm met bladerdeeg.
Verdeel het gehaktmengsel over de springvorm.
Klop het ei los en verdeel dit over de vulling.
Snijd van bladerdeeg stroken van 1 cm. breed en leg deze op de bovenkant van de taart (als bij linzentaart).
Strooi de geraspte kaas over de taart.
Bak de champignon-gehakttaart ongeveer 45 min. onderin de oven.
Heteluchtverwarming 200 °C.