Chili van kip en witte bonen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 grote groene paprika
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 5-6 kipfilets
  • olijfolie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • gemalen komijn,oregano
  • 2 blikken tomatenblokjes op sap
  • 1 grote of 2 kleine pot witte bonen
  • verse koriander of peterselie

Bereiding

Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in repen.
Pel en snipper de tenen knoflook.
Halveer de peper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in repen.
Snijd de kip in blokjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uisnippers en paprika enkel minuten en voeg dan de knoflook en peperreepjes toe.
Fruit 1 minuut.
Kruid de kipblokjes met zout en peper en voeg ze aan de pan toe.
Fruit tot de blokjes hun roze kleur verliezen.
Kruid met chilipoeder, komijn en oregano.
Voeg de blikken tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Laat een minuut of 5 pruttelen.
Spoel de witte bonen in een zeef onder stromend water af, laat ze uitlekken en voeg bij de kip in de pan.
Stoof nogmaals een minuut of 5.
Bestrooi voor het serveren met gehakte koriander of peterselie.

Opmerkingen

  • Bron: Margriet