Ingrediënten
Piedeeg
- 150 g bloemzout
- 75 g boter
- 3/4 dl water
Vulling
- 250 suiker
- 55 g maïzena
- 3 dl water
- 3 eierdooiers
- 15 g boter dl
- citroensap
- 1 eetl. Citroenrasp
Meringue
- 3 eiwitten
- 50 g suiker.
Bereiding
Doe de bloem met het zout in een kom,snijd hierin de harde boter schenk het water erbij en vorm van deze ingrediënten een deegbal. Rol deze uit tot een vierkante lap en voer hiermee een beboterde springvorm (22 cm) Prik de bodem in met een vork en bak de voering in 15 minuten gaar en bruin. Meng intussen voor de vulling de suiker met de maïzena, voeg het water toe en kook alles, onder voortdurend roeren, tot een zeer dikke gladde massa. Giet deze al roerende bij de eierdooiers en schenk alles terug in de pan. Kook nog 1 minuut door en voeg botercitroensap en -rasp toe. Schenk de warme vulling in de pie. Klop voor de merengue de 3 eiwitten zéér stijf en voeg daarna de suiker beetje bij beetje en al kloppende toe. Leg dit eiwitschuim op de taart en laat deze in circa 45 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven goudbruin en gaar worden. Serveer de taart zeer koud.
Opmerkingen
- Bron: Limburgsdagblad