Krokante Sichuan eend

Ingrediënten

  • 1 l/4 l Chinese kippenbouillon
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel Sichuan peperkorrels, stuk gestoten
  • 2 theelepels zeezout
  • 8 eetlepels donkere sojasaus
  • 8 eetlepels bruine suiker
  • 4 stukjes steranijs
  • 1 panklare tamme eend van circa 1¾ kg
  • 1 l olie om te frituren

Bereiding

Vermeng alle ingrediënten behalve de eend en de olie in een grote pan en breng het mengsel aan de kook.

Leg de eend in het vocht en breng dit opnieuw aan de kook. Temper de hittebron tot het oppervlak nog maar net borrelt. Kook de eend 2 1/2 3 uur heel zachtjes. Laat de eend uitlekken en afkoelen. Hak de eend midden op het borstbeen in twee helften. Verhit in een wok de olie tot het rookpunt en frituur hierin de halve eenden 5 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze op dezelfde manier als Pekingeend.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4