Garnalen Chow Mein

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde eiermie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gepeld en in plakjes gesneden
  • 6 gedroogde zwarte winterchampignons, 20 minuten in heet water geweekt en uitgeknepen
  • 10 waterkastanjes uit blik, in plakjes gesneden
  • 1/8 l Chinese groentebouillon
  • 125 g paksoi, in smalle reepjes gesneden
  • 500 g grote gepelde, gekookte garnalen
  • 1-2 eetlepels maïzenamengsel

Bereiding

Kook de eiermie in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en houd ze warm. Bak in die tijd van de eieren 2 dunne Chinese omeletten.

Verhit de olie in een wok, voeg de ui, de paddenstoelen en de waterkastanjes toe en roerbak ze 3 minuten. Roer er de bouillon en de paksoi door en laat het mengsel 3 minuten koken. Voeg de garnalen toe en schep er het maïzenamengsel door. Breng het geheel opnieuw aan de kook en schep alles regelmatig om tot een gebonden geheel is ontstaan. Schep de mie in een voorverwarmde schaal en schenk er het garnalenmengsel over. Snijd de omeletten in reepjes en leg ze over het gerecht.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4