Garnalentoast

Ingrediënten

  • 30 g reuzel, fijngehakt
  • 200 g gepelde garnalen, fijngehakt
  • ¼ theelepel zeezout
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eiwit, losgeklopt witte peper
  • 3 dunne sneden casinobrood, ontkorst
  • 125 g sesamzaadjes
  • ½ l olie om te friture

Bereiding

Vermeng in een kom de reuzel, de garnalen, het zout, de maïzena en het eiwit. Breng het mengsel op smaak met wat peper.

Smeer het mengsel op de sneden brood. Strooi er een dikke laag sesam over en druk de zaadjes stevig in het smeersel. Snijd elke snee diagonaal in 4 driehoeken.

Verhit de olie in een wok tot het rookpunt, temper de hittebron iets en dompel de driehoekjes, met de besmeerde kant naar onderen, voorzichtig in de hete olie. Frituur ze 2 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de toast uitlekken op keukenpapier. Serveer ze heet.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4