Ingrediënten
- 2 grote sinaasappelen
- 1 citroen
- 100 gram boter
- 1 theelepel poedersuiker
- enkele druppels oranje Curaçao
- 1 braadkuiken
- olie en boter
- broodkruim
- stokbrood
Bereiding
Rasp de buitenste oranje schil af van 2 grote sinaasappelen. Boen ze vooraf goed af. Doe evenzo met een citroen. Roer 100 gr. zachte boter tot een zalfje, meng er sinaasappelrasp en citroenrasp door geleidelijk het sap van een sinaasappel1 theel. poedersuiker en ev. nog enkele druppels oranje curaçao.
Vorm er met folie een rolletje van en leg dit in de koelkast om op te stijven. Halveer ’n licht gezouten braadkuiken en braad dit in 1 eetl. olie en 1 eetl. boter niet langer dan 20 min.! Druk de helften daarna in droog, fijn broodkruim en leg ze dan 5 tot 10 min. onder de ovengrill. Leg de stukken kip op een warme schaal. Snijd het rolletje sinaasappelboter in 4 plakken en leg op elke kippenhelft 2 plakken. Geef hier stokbrood bij.