Ingrediënten
- Bladerdeeg uit de diepvries (6 blaadjes voor vlavorm, deksel: 3 blaadjes)
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gr. gehakt (½ p. runder- / ½ p. half om half gehakt)
- 1 blikje maïs (of vervangen door paprika of andere groenten)
- 3 eetl. tomatenketchup (of pizza saus, of tomaten puree)
- tijm of oregano
Bereiding
Bak het gehakt in wat margarine rul, door het steeds los te maken met een vork. Voeg de gesnipperde ui toe en daarna de knoflook. Spoel de maïskorrels af en roer ze door het gehakt. Breng het mengsel op smaak met tomaten ketchup, peper, zout, tijm of oregano. Rol 6 blaadjes bladerdeeg uit tot een ronde plak en bekleed er een ingevette bakvorm mee. Prik het deeg in en bestrooi het met paneermeel. Schep het gehaktmengsel erop. Rol nu 3 blaadjes bladerdeeg uit tot een ronde plak. Steek met de appelboor 4 gaatjes in het deeg. Maak de deegrand nat met koud water. Leg de tweede deegplak over het gehaktmengsel, als deksel. Afrollen.
Het geheel bestrijken met losgeklopt ei. Op de tweede richel van onderen in de oven zetten.
Oven 10 min. voorverwarmen.
Bakken in 30 min. op 225°C.