Gevulde paprika

Ingrediënten

  • 4 paprika`s
  • ± 250 g gehakt (half om of runder- of lamsgehakt)
  • 200 g gekookte rijst
  • 1 fijngesnipperde grove ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 pakje gezeefde tomaten (passato di pomodoro) of 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • veel dille
  • zonnebloemolie

Optionele ingrediënten

  • 1 potje zure room
  • 1 plak geitenkaas in vieren gesneden

Bereiding

Snijd het kapje van de bovenkant van de gewassen paprika’s en hol ze uit. Verwijder zaadlijsten en pitjes. Bak de gesnipperde ui in wat olie zacht en glazig. Haal de ui uit de pan en doe de stukjes in een grote kom. Bak het gehakt op een tamelijk hoog vuur snel korrelig en gaar. Doe het daarna bij de uitjes in de kom. Doe nu ook de gekookte rijst in de kom en roer twee losgeklopte eieren door alles heel. Breng deze vulling op smaak met zout, peper, een teentje knoflook uit de knijper en veel dille (gedroogde of diepvriesdille). Vul de paprika s met dit mengsel en zet ze rechtop in een met zonnebloemolie ingesmeerde vuurvaste schaal. Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant af als ze scheef zakken. Giet in iedere paprika wat gezeefde tomaten lof tomatenpuree met water aangelengd). Leg de kapjes erop. Zet de schaal ±45 minuten in een voorverwarmde oven van zo’n 190 °C. De paprika’s moeten net gaar en nog knapperig zijn. Wie wil kan bij zijn paprika gen lepel zure room en een stukje geitenkaas eten.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bron: Volkskrant