Goulash

Ingrediënten

  • 600 g doorregen runderlappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 30 g boter
  • 50 g magere spekreepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 2 groene paprika’s, in stukjes
  • 2 eetlepels pikante paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 200 ml bouillon (van een bouillontablet)
  • 100 ml rode wijn

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en wentel het door de bloem. Bestrooi met zout en peper.

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

Roer de spekreepjes, ui en knoflook door het achtergebleven bakvet. Bak het spek krokant. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.

Voeg het rundvlees, de stukjes paprika, het paprikapoeder en de tijm toe en bak nog 2 minuten.

Verwarm de bouillon en schenk deze met de wijn in de pan Zet de pan op een vlamverdeler en laat het 2½ uur zachtjes stoven. Lekker met rijst en een salade.