Ingrediënten
- 500 gr. riblappen in stukken gesneden
- zout en vers gemalen peper
- 1 teentje knoflook
- 75 gr. boter
- 2 kruidnagels
- 2 grote uien
- scheut rode wijn
- 4 eetl. zoete ketjap
- 1 theel. sambal oelek
- klein blikje tomaten puree
- 2 eetl. wijnazijn
- 1 theel. bruine basterd suiker
Bereiding
Verwarm de boter in een braadpan met dikke bodem en bak hierin, op hoog vuur, het vlees lichtbruin van kleur.
Strooi er zout en peper over en voeg de gesnipperde knoflook toe. Leg er de in ringen gesneden uien boven op en verwarm alles weer op hoog vuur totdat de uien, onder geregeld omscheppen ook licht gaan kleuren. Doe de kruidnagels en de laurierblaadjes erbij. Schenk een flinke scheut rode wijn en de zoete ketjap toe. Roer dit alles goed en meng er sambal en de inhoud van een blikje tomatenpuree, 2 eetl. wijnazijn en basterdsuiker door.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4