Honing-kruidenkoek

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 150 g honing
  • 150 g lichtbruine bastaardsuiker
  • 300g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 à 100 g oranje snippers
  • 1 ei
  • 1½ dl melk
  • voor garnering amandelsnippers

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C / gas 3-4.

Smelt de boterroer de honingsuiker erdoor en koel  het mengsel. Zeef bloem erdoor en voeg overige ingrediënten toe. Schep het deeg in het bakblik, bestrooi met amandelsnippers. Bak  de koek in het midden van de oven. Kijk na 45 minuten of de koek niet te bruin wordt, zo ja temper de temperatuur.

Opmerkingen

  • Bereidingstijd: 75 min.