Ingrediënten
- 1 bolletje Mozzarellakaas (100 g)
- 4 ongepaneerde kalkoenschnitzels (à ca. 100 g)
- 40 g boter of margarine
- zout
- peper
- 1 zakje gesneden prei (250 g)
- 1 eetlepel (witte wijn)azijn
- 1 pot witte bonen in tomatensaus (ca. 720 g)
- 50 g zonnebloempitten
Bereiding
Mozzarella in zeef laten uitlekken en in plakjes snijden. Kalkoen in de lengte halveren. In pan 20 g boter verhitten en kalkoen in ca. 2 minuten rondom bruin bakken. Bestrooi met zout en peper. Op middelhoog vuur in nog ca. 4 minuten gaar bakken, halverwege keren. Kalkoen uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warm houden. Rest van de boter verhitten. Prei toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met zout, peper en azijn. Bonen door prei scheppen en ca. 5 minuten meewarmen. Kalkoen op bonenschotel leggen. Mozzarella erover verdelen. Kalkoen-bonenschotel afgedekt op middelhoog vuur ca. 5 minuten verwarmen tot Mozzarella gesmolten is. Zonnebloempitten erover strooien.
Opmerkingen
- Bereidingstijd: 30 min.
- Bron: Allerhande
- Serveren met ijbergsla met komkommer.