Kip knoflook

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 75 gr. boter
  • 1 el azijn
  • 2 el honing
  • 2 flinke tenen knoflook
  • enkel druppels tabasco
  • zout en cayennepeper om in te wrijven
  • 5 flinke tomaten

Bereiding

Smelt de boter, voeg azijn en honing toe en pers de knoflook uit. Neem de pan van het vuur en druppel de tabasco erin. Leg de bouten op een rooster en plaats dit op een bakplaat. Wrijf de kippenbouten eerst in met zout en cayennepeper en bestrijk de kip dan met het knoflook-botermengsel. Herhaal dit telkens en laat het een half uurtje intrekken. Verwarm de gril van de oven voor. Schuif het rooster met daaronder de bakplaat in de oven op niet te grote afstand van de grill. Laat de bouten ong. 10 min. onder de grill liggen en schuif het rooster dan wat verder van de grill in de oven. Keer de bouten tussentijds en laat ze in nogmaals een kwartiertje gaar worden. Kruis ondertussen de tomaten in en kruid ze van binnen met peper en zout. Laat ze de laatste 10 min. op de bakplaat meebakken.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bron: Limburgs Dagblad