Kippensoep met asperges

Ingrediënten

  • ½ l Chinese kippenbouillon
  • 300 g gekookte kipfilet, in smalle reepjes gesneden
  • 100 g aspergepunten uit blik, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels maïzenamengsel, blz. 10
  • 100 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
  • 1½ theelepel zeezout
  • 12 kleine champignons, in plakjes gesneden
  • 1 theelepel sesamolie om te serveren
  • 2 voorjaarsuitjes, fijngehakt, om te garneren

Bereiding

Breng in een pan de bouillon aan de kook. Voeg er de champignons aan toe en laat ze 2 3 minuten zachtjes koken. Roer er het maïzenamengsel door en laat alles voortdurend roerend koken tot de soep gebonden is. Temper de hitte bron, voeg de kip, de asperges en de maïskorrels toe en laat de soep door en door heet worden. Breng de soep op smaak met het zout.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Serveer de soep besprenkeld met de sesamolie en gegarneerd met de gehakte voorjaarsuitjes.