Laab kai

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt van kip
  • 2-3 sjalotjes in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel korianderblad
  • 4 eetlepels kleefrijst 8-10 minuten geroosterd en daarna fijn wrijven
  • 4 eetlepels citroensap (of meer naar smaak)
  • 3 eetlepels vissaus (of meer naar smaak)
  • 1 eetlepel fijngehakte gedroogde rode Spaanse pepertjes (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel suiker
  • verse muntblaadjes voor de garnering.

Bereiding

Bak het gehakt in een droge pan ongeveer 5 minuten op laag vuur. Meng in een kom alle overige ingrediënten door het gehakt met uitzondering van de munt. Breng op smaak met citroensap vissaus en pepertjes. Garneer met de muntblaadjes.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 6
  • Geef er koolbladeren, bosuitjes en ongekookte kousenband of sperzieboontjes bij