Ingrediënten
- 20 loempia vellen
- 1 l olie om te frituren
Voor de vulling
- 3 eetlepels arachideolie
- 250 g taugé
- 6 voorjaarsuitjes, in smalle ringetjes gesneden
- 125 g wortel, in dunne reepjes gesneden
- 125 g kleine champignons, in dunne plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
- 1 stuk tofoe, fijngehakt
- ¼ theelepel Chinees vijfspecerijenpoeder
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 theelepel zeezout
Bereiding
Maak de vulling. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak hierin de groenten, de champignons, het knoflook en de tofoe circa 1 minuut. Voeg het vijfspecerijenpoeder, de sojasaus en het zout toe en roerbak alles nog 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen.
Maak de loempia’s, zie blz. 22.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot het rookpunt. Temper de hittebron iets, leg 4 loempia’s in de olie en frituur ze 4 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat de loempia’s uitlekken op keukenpapier en houd ze warm. Verhit de frituurolie opnieuw, temper de hittebron weer iets en frituur weer 4 loempia’s. Ga zo door tot alle loempia’s klaar zijn.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Variatie: Gebruik voor de vulling 200 g schoongemaakte garnalen in plaats van de tofoe.