Ingrediënten
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 kleine prei
- 1 rode paprika
- 300 g AH Rauwmelkse kaas
- 4 eetlepels sesamzaad (McConmick)
- 50g boter of margarine
- 6 eetlepels bloem
- 2 1/2 dl witte wijn
- 1 (groente)bouillontablet (Zonnatura)
- I slagroom
- Zout
- peper
Voorbereiding
Ui pellen en snipperen. Bleekselderij wassen en in kleine stukjes snijden. Wortel schrappen en in dunne reepjes snijden. Prei schoonmaken en in smalle ringen snijden. Paprika wassen en in kleine stukjes snijden. Kaas raspen. In droge koekenpan sesamzaad in ca. 3 minuten goudbruin roosteren.
Bereiding
In een grote pan boter verhitten. Ui en prei ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Bloem erdoor roeren. De wijn en 1 liter water toevoegen. Aan de kook brengen. Bleekselderij wortel en bouillontablet toevoegen en ca. 5 minuten laten koken. Kaas in gedeelten door soep roeren. Telkens even wachten tot kaas helemaal gesmolten is. Slagroom erdoor roeren (niet meer laten koken). Op smaak brengen met zout en peper. Soep in warme borden scheppen. Garneren met sesamzaad. Lekker met volkoren brood.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4