Maatjesharing gevuld met mierikwortel crèmevulling

Ingrediënten

  • 5 maatjes
  • 3 dl room
  • 2 eetl. crème fraîche
  • kruiden
  • bieslook
  • 2 eetl. mierikwortelrasp
  • 1 appel
  • 10 streepjes zwartbrood
  • 1 ui
  • 10 takjes dille (versiering)

Bereiding

De maatjes delen en graat en staart verwijderen.
Even pletten met behulp van plastikzak en kleine steelpan.
De slagroom stijfkloppen in een groot bekken, 3 eetl. crème fraîche en 2 eetl. mierikswortelrasp toevoegen.
De appel raspen en toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout.
De bieslook klein snijden en toevoegen.
De crème met behulp van een lepel op het geplette maatje en met behulp van een mesje oprollen.
Rechtop op een sneetje zwart brood zetten, op een amuse bordje.
De ui heel klein snipperen en over het maatje strooien.
Versieren met een takje dille.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 10
  • Dunne plakjes zalm zijn ook geschikt