Mosselen met bonen & pepers

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen, schoongeboend
  • 1¼ dl olie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 scherpe rode pepers, desgewenst van zaadjes ontdaan, fijngehakt
  • l/2 groene paprika, van zaadjes ontdaan en gehakt
  • 3 voorjaarsuitjes, in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel maizenamengsel
  • 4 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • 3 eetlepels zwarte bonenpasta
  • 2 theelepels gemberpoeder (djahé)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 3 eetlepels oestersaus
  • ¾ l Chinese kippenbouillon

Bereiding

Doe de mosselen in een grote pan en schenk er 1/2 l water bij. Leg het deksel op de pan en zet deze circa 5 minuten boven een grote hittebron. Schud de pan regelmatig om tot alle mosselschelpen geopend zijn. Kook de mosselen desnoods in wat kleinere porties na elkaar. Neem de pan van de hittebron, schenk er het vocht uit en gooi de mosselen weg die niet open zijn gegaan.

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin het knoflook, de pepers, de paprika en de voorjaarsuitjes circa 1 minuut. Roer in een kom de overige ingrediënten door elkaar en roer ze door de inhoud van de wok. Breng alles voortdurend roerend aan de kook en laat de saus zachtjes koken tot ze gebonden is.

Schud de mosselen door de saus in de wok en verhit ze nog circa 5 minuten.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4-6