Paddestoelensoep

Ingrediënten

  • 24 gedroogde zwarte winterchampignons, 25 minuten in heet water geweekt
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en in 6 plakjes gesneden
  • 2 voorjaarsuitjes, fijngehakt
  • 1½ 1 Chinese kippenbouillon, blz. 29
  • 2 theelepels rijstwijn of droge sherry
  • 1½ theelepel zeezout
  • 1 theelepel bruine suiker
  • peterselie om te garneren

Bereiding

Maak de geweekte paddenstoelen schoon. Doe ze met de helft van de gemberwortel en de helft van de voorjaarsuitjes in een pan. Voeg er 1/2 theelepel zout aan toe en schenk zoveel koud water in de pan dat alles net onderstaat. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes koken.

Laat de inhoud van de pan in een zeef uitlekken . Schenk de kippenbouillon in een pan en voeg er de uitgelekte paddenstoelen en de rest van de ingrediënten aan toe. Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 30-35 minuten zachtjes koken. Serveer de soep heet en garneer hem met wat peterselie.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4