Pannekoek-lasagne

Ingrediënten

  • 8 pannenkoekjes (zelfgebakken of kant-en-klaar)
  • 350 g rundergehakt
  • 1 blik tomaatstukjes (400 g)
  • 250 g dun gesneden prei
  • zout, peper, pizzakruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • boter voor invetten
  • 7.5 dl melk
  • 1.5 zakje bechamelsaus
  • 2 kuipjes smeerkaas met salami
  • 100 g geraspte jong belegen kaas

Bereiding

Verhit in een braadpan anderhalve eetlepel olijfolie. Bak het gehakt rul en gaar in 10 minuten. Breng het op smaak met zout, peper en pizzakruiden. Verhit in een pan de rest van de olijfolie. Roerbak de prei 3 minuten. Breng die op smaak met zout en peper. Bereid de bechamelsaus volgens de de gebruiksaanwijzing. Laat er de smeerkaas en de helft van de geraspte kaas in smelten. Vet een hoge ronde ovenschaal (waar de pannenkoekjes inpassen) royaal in met boter. Bedek de bodem met 1 pannenkoekje. Meng helft gehakt met de prei; andere helft gehakt met tomaat. Bouw de lasagne als volgt op: kwart deel gehakt-tomaatmengsel; enkele eetlepels saus; pannenkoekje enzovoort. Eindig met een pannekoekje en saus. Strooi de rest van de de geraspte kaas erover. Verhit de ‘lasagne’ in het midden van een voorverwarmde oven (200 °C) circa 30 minuten.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Wachttijd: 40 min.