Ingrediënten
- 1 dubbele kipfilet,
- 500 gram aardappelen,
- 1ui, boter
- 3 dikke preien,
- peper,zout,
- 1 liter bouillon,
- 1 eetlepel selderij,
- 1 dl. slagroom
Bereiding
Verdeel de kipfilet in tweeën.
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes. Snipper de ui.
Snijd de uien in ringen. Smelt de boter en fruit de ui.
Voeg de prei en de aardappel toe en fruit enkele minuten.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Draai de warmtebron laag, voeg de kip en de selderij toe en laat 15-20 min. zachtjes koken met gesloten deksel.
Snijd de kip in repen. Pureer de soep evt. met een staafmixer of wrijf door een zeef.
Schenk de room bij de soep, voeg de kip toe en laat opnieuw doorwarmen.
Garneer met peterselie.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Bron: Limburgsdagblad