Ingrediënten
- 1 kg. Rabarber bijgesneden en grof gesneden
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- het sap van 1 sinaasappel
- 3 eetl. bruine rum
- 125 gram suiker
- 180 gr. bloem
- 2 theel. kaneelpoeder
- 175 gr. donkerbruine basterdsuiker
- 125 gr. boter in stukken gesneden
Bereiding
Doe de rabarber in een grote kom. Voeg de sinaasappelschil, het sap en de rum toe en schep alles om. Meng de suiker met 4 eetlepels van de bloem en schep dit mengsel door de rabarber. Schep het rabarbermengsel in een ruime ovenschaal. Doe de rest van de bloem [150 gram.]het kaneelpoeder, de basterdsuiker en boter in een kom. Meng alles met uw vingers tot een kruimelig geheel. Bedek het rabarbermengsel met het kruimelmengsel. Zet de schaal 30-40 minuten in op 180°C voorverwarmde oven tot de rabarber gaar is. Serveer de crisp warm en garneer desgewenst met roomijs geklopte slagroom of crème fraîche.
Opmerkingen
- Aantal personen: 8