Ingrediënten
- 500 gram rabarber
- 4 bolletjes gember
- 2 eetlepels gembersiroop
- 4 à 5 eetlepels suiker
- 6 eetlepels water
- 2 bananen
Bereiding
Maak de rabarber schoon, verwijder de bladeren en snijd de stengels in stukjes van ca. 2.5 cm. Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes of kleine stukjes. Roer de gembersiroop, de suiker en het water in een ovenschaal door elkaar en roer de rabarber en gember erdoor. Dek de schotel af met aluminiumfolie. Zet de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (180 °C) en laat de rabarber in ca. 30 minuten zacht worden. Snijd de bananen in plakjes van ca. ½ cm en doe ze in een kom. Schenk de hete rabarber erbij en roer het geheel voorzichtig door elkaar. Laat de compote afkoelen, dek hem vervolgens af en laat hem door en door koud worden in de koelkast. Neem de compote ca. 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en serveer hem met vanille-ijs en /of geklopte slagroom.
Om te voorkomen dat de rabarber te veel uit elkaar valt wordt het gerecht in de oven bereid. In de magnetron kan ook maar voeg dan slechts 3 eetlepels water toe zet de rabarber afgedekt ca. 6 minuten op 700 Watt in de magnetron.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Bron: NRC Handelsblad