Ingrediënten
- 1 courgette (ca 250 g)
- 2 grote vleestomaten
- 1 prei (ca. 200 g)
- 1 aubergine (ca. 300 g)
- 400 g hamlappen
- zout
- peper
- 5 eetlepels (olijf)olie
- ½ pakje krielaardappels (a 750 g)
- 2 theelepels rozemarijnblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
- 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
Voorbereiding
Courgette schoonmaken, wassen en in plakken van ca. 1 cm dik snijden. Tomaten wassen en in parten snijden. Prei schoonmaken, in ringetjes van ca 1½ cm dik snijden en wassen. Aubergine schoonmaken, wassen en in blokjes van ca. 1×1 cm snijden.
Bereiding
Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. In bakvet aardappeltjes en rozemarijn al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei, courgette, tomaat en aubergine toevoegen en ca. 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Vlees, keukenkruiden, bouillonpoeder en 1½ dl heet water toevoegen. Afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 45 min.
- Wachttijd: 10 min.
- Serveren met stokbrood en kruidenboter.