Ratatouille met hamblokjes

Ingrediënten

  • 1 courgette (ca 250 g)
  • 2 grote vleestomaten
  • 1 prei (ca. 200 g)
  • 1 aubergine (ca. 300 g)
  • 400 g hamlappen
  • zout
  • peper
  • 5 eetlepels (olijf)olie
  • ½ pakje krielaardappels (a 750 g)
  • 2 theelepels rozemarijnblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 2 theelepels kruidenbouillonpoeder

Voorbereiding

Courgette schoonmaken, wassen en in plakken van ca. 1 cm dik snijden. Tomaten wassen en in parten snijden. Prei schoonmaken, in ringetjes van ca 1½ cm dik snijden en wassen. Aubergine schoonmaken, wassen en in blokjes van ca. 1×1 cm snijden.

Bereiding

Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. In bakvet aardappeltjes en rozemarijn al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Prei, courgette, tomaat en aubergine toevoegen en ca. 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen. Vlees, keukenkruiden, bouillonpoeder en 1½ dl heet water toevoegen. Afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar stoven.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 45 min.
  • Wachttijd: 10 min.
  • Serveren met stokbrood en kruidenboter.