Ingrediënten
- ca. 200 gram gekookte rijst,
- 50 gram geraspte kokos,
- 2 grote eieren,
- 3 eetlepels suiker,
- 75 gram zelfrijzend bakmeel,
- mespunt zout.
Bereiding
Het recept gaat uit van gare rijst. De genoemde hoeveelheid komt ongeveer overeen met 70 – 75 gram ongekookte rijst.
Laat beslag waarin zelfrijzend bakmeel is verwerkt nooit staan, maar verwerk direct.
Meng gekookte rijst en kokos.
Klop de eieren los met de suiker, roer het zelfrijzend bakmeel hierdoor en meng dit met het rijstkokosmengsel. Verhit frituurolie tot ca. 180C.
Vorm van het rijstbeslag met behulp van twee lepeltjes ronde balletjes. Laat de balletjes met niet meer dan 6 tegelijk in de hete frituurolie glijden en bak ze goudbruin en gaar.
Neem de rijstballetjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een dubbel vel keukenpapier.
Bestrooi de balletjes met poedersuiker.
Opmerkingen
- bron: Limburgsdagblad