Roergebakken pikante chinese kool met cashewnoten

Ingrediënten

  • 500 g Chinese kool
  • 1 rode Spaanse peper
  • zakje verse koriander
  • 2 eetlepels olie
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel Chinese sojasaus (Chinese Emperor)
  • 1 eetlepel azijn eetlepel vloeibare honing
  • zout
  • wok of grote braadpan

Voorbereiding

Kool schoonmaken, in repen snijden en wassen. Peper wassen, halveren, zaadlijst verwijderen en in smalle reepjes snijden. Koriander fijn knippen.

Bereiding

In wok olie verhitten. Cashewnoten ca. 2 minuten roerbakken. Uit pan op bord scheppen. In bakvet peper ca. 1 minuut roerbakken. Kool toevoegen en nog ca. 5 minuten roerbakken tot kool geslonken is. Intussen sojasaus, azijn en honing door elkaar roeren. Sojamengsel en noten door kool scheppen. Nog ca. 1 minuut al omscheppend mee warmen. Op smaak brengen met zout. Koriander erdoor scheppen. Overdoen in schaal. Serveren met Chinese eiermie.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 10 min.
  • Wachttijd: 10 min.
  • Bron: Allerhande