Ingrediënten
- 200 gram bittere chocolade
- eventueel 5 eetlepels koffieroom
- 150 gram lange vingers
- 3 sinaasppelen
- eventueel rum of Blue Curaçao
Bereiding
Breek in een pannetje ongeveer 200 gr. bittere chocolade in stukjes en voeg 5 eetl. koffieroom toe. Laat de chocolade op een zeer laag vuur smelten en roer het geheel tot een gladde dikke saus. Verkruimel 150 gr. lange vingers en leg de helft op de bodem van een niet te wijde glazen schaal. Pel 3 grote sinaasappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Leg de helft ervan op de koekkruim en schep hierop de helft van de saus. Strooi hierop de rest van de kruim, leg daarop de overgebleven schijfjes sinaasappel en dek af met de rest van de chocoladesaus. Strooi er geschaafde amandelen over. U kunt dit dessert nog wat geraffineerder maken door een lepel rum door de saus te roeren of de schijfjes sinaasappel te besprenkelen met oranjecuraçao.