Ingrediënten
- 4 bitterkoekjes
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- 2,5 eetlepel custardpoeder (20 gram)
- anderhalve eetlepel suiker (20 gram)
- 3 deciliter sojamelk naturel.
Bereiding
Verkruimel de bitterkoekjes en sprenkel de likeur erover.
Roer de custardpoeder met de suiker en 1 deciliter sojamelk tot een glad papje.
Breng de rest van de sojamelk aan de kook. Bind al roerende de sojamelk met het custardpapje.
Roer de bitterkoekjes er door en verdeel de vla over 2 schaaltjes. Laat het afkoelen.
Opmerkingen
- Aantal personen: 2
- Bron: Volkskrant
- Sojamelk gemaakt van gepelde sojabonen kan als vervanger voor melk dienen. De neutrale sojamelksoorten zijn voor zowel hartige als zoete gerechten te gebruiken. Sojamelk is niet te gebruiken in de koffie: het schift dan.