Stoofpot

Ingrediënten

  • 500 gram hamlapjes
  • 2 (rode) uien
  • 3 worteltjes (150 gram)
  • 1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • zout
  • peper
  • 1,5 deciliter bier(oud bruin)
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 2 eetlepels maïzena

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de uien fijn. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit in een braadpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui. Schep de ui in de pan. Verhit de overige olijfolie in de pan en bak het vlees op hoog vuur al omscheppend lichtbruin. Voeg ui, wortel, champignons, laurierblad, halve theelepel zout er naar smaak peper toe. Schep alles door elkaar. Schenk langs de rand bier erbij en breng het mengsel aan de kook. Laat het vlees met het deksel op de pan in circa 20 minuten zachtjes gaar worden. Voeg de doperwten toe en laat ze circa 5 minuten mee warmen. Roer de maïzena met 3 eetlepels koud water tot een glad papje. Bind het stoofvocht ermee.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bron: Volkskrant