Tiramisu

Ingrediënten

  • 200-300gr. lange vingers
  • 8 eierdooiers
  • 125 gr. suiker
  • 125 gr. poedersuiker
  • ½ ltr. slagroom
  • 500 gr. mascarpone
  • 8-9 bl. gelatine
  • ¼ ltr. koude sterke koffie
  • 1 dl. Amaretto
  • cacaopoeder

Bereiding

Klop de slagroom met suiker.
Klop de eierdooiers met poedersuiker.
Klop de eiwitten stijf.
Week de gelatine in koud water en los ze op.
Klop de mascarpone los en voeg de gelatine toe, vermeng alles met het eigeel.
De geklopte slagroom en de eiwitten er luchtig doormengen.
De lange vingers op een schaal of bakblik leggen en besprenkelen met de helft van de koffie en de Amaretto.
Hierop de helft van het mengsel gieten.
Dan weer een laag besprenkelde lange vingers, waarna de rest van het mengsel.
Een nacht in de koelkast laten opstijven.
Vóór het opdienen bestrooien met cacaopoeder.

Opmerkingen

  • De helft van dit recept is voldoende voor één springvorm