Toscaanse kapucijnerschotel

Ingrediënten

  • 1 blik kapucijners (nettogewicht ca. 840 gAH)
  • 200 g kalfsschnitzels
  • 50 g rauwe ham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel salie (McCormick)
  • 3 dl tomatensap (Zontomaatje)
  • 1/4 kropje lollo rosso
  • 1 eetlepel sladressing naturel (AH)
  • 1 Italiaanse bol (broodje)
  • zout

Bereiding

Kapucijners laten uitlekken. Schnitzels in reepjes snijden. Ham in vieren snijden. In braadpan olie verhitten. Ham ca. 3 minuten bakken. 4 Stukjes ham uit pan nemen en op hord laten afkoelen. Knoflook pellen en boven rest van ham in pan uitpersen. Salie en schnitzel reepjes toevoegen en Dan bakken. Kapucijners en tomatensap toevoegen. Op matig vuur ca. 10 minuten stoven. Af en toe omscheppen. Intussen sla wassen, droog slaan en in stukjes scheuren. Sla over twee borden verdelen. Besprenkelen met dressing. Italiaanse bol in sneetjes snijden. Kapucijnerschotel op smaak brengen met Zout en peper. Naast sla scheppen. Garneren met achtergehouden stukjes ham. Sneetjes brood apart erbij geven.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 2
  • Wachttijd: 25 min.
  • Bron: Allerhande