Wildzwijn en hertenrug filet met veenbessen saus

Ingrediënten

  • 4 x 100 gram wildzwijn filet
  • 4 x 100 gram hertenrug filet
  • 3 dl wild glace
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetlepels veenbessen compote
  • peper uit de molen
  • zout
  • bloem
  • 60 gram bakboter / roomboter

Bereiding

Bereidingswijze voor de saus: De 3 dl glacé en 3 dl rode wijn in een pannetje laten indampen tot de helft, dan de 2 eetlepels veenbessen toevoegen en nog even laten doorkoken. Afmaken met zout en peper en een klontje roomboter erdoorheen kloppen zonder dat de saus kookt.
De wildfilets peper en zouten en door de bloem wentelen.
De boter laten smelten in de braadpan en de filets aan beide kanten goud/bruin bakken tot deze rosé zijn en naar wens medium.
De filets rangschikken op het bord en de saus erover heen doen, garneren met gestoofde peertjes en preiselbeeeren compote, groenten en aardappel garnituur.

Opmerkingen

  • Bron: Limburgsdagblad