Zalm-broccoli-taart

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg.
  • Voor de vulling:
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 broccoli
  • 1 blikje rode zalm [213 gr.] (te vervangen door rose zalm of door 2 ons gekookte ham)
  • 4 eieren
  • 1½ dl. melk
  • 1½ dl. slagroom
  • 15 gr. geraspte kaas
  • zout, peper

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 225oC. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een grote plak. Vet de quiche-vorm in en bekleed deze met het deeg. Prik gaatjes in het deeg. Strooi paneermeel op de bodem, zodat die krokant blijft. Snijd de lente-ui in ringetjes, pers de knoflook uit, verdeel de broccoli in roosjes en was deze. Laat de zalm uitlekken en verwijder velletjes en graten en maak de zalm los met een vork.
Klop de eieren los met de melk, slagroom, uitgeperste knoflook en de peper en het zout.
Verdeel zalm, broccoli, uienringen en de kaas over de bodem en schenk het eimengsel hierover.
Bak de quiche af in ± 30 min. in de oven op ± 200- 225 °C.

Opmerkingen

  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Het eimengsel moet een ½ cm onder de rand blijven.