Zoete rijst met vanille saus

Ingrediënten

  • 1 pak basmatirijst (250 g Lassie)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 dl zoete witte wijn
  • 2 eetlepels gembersiroop (Royal Mail)
  • 4 halve perziken (blik)
  • 1 appel met rode schil
  • 1 stevige handpeer
  • ½ eetlepel citroensap
  • 10 blauwe druiven
  • 10 witte druiven
  • ¼ liter vanillevla
  • 1 dl slagroom
  • (4 takjes munt)

Voorbereiding

In pan rijst met kaneelstokje wijn en 2 dl water koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Door gare rijst gembersiroop roeren. Kaneelstokje verwijderen en rijst laten afkoelen. Intussen perziken in stukjes snijden. Appel goed wassen klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Peer schillen klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Appel en peer met citroensap besprenkelen. Blauwe en witte druiven ontvellen halveren en pitjes verwijderen. In kom vanillevla en slagroom tot saus roeren.

Bereiding

Fruit voorzichtig door rijst scheppen. Op vier bordjes beetje saus schenken. In midden van saus rijstsalade scheppen. (Garneren met takje munt.)

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 5 min.
  • Wachttijd: 30 min.
  • Bron: Allerhande