Zoetzure soep

Ingrediënten

  • 4 gedroogde zwarte winterchampignons, 25 minuten in heet water geweekt
  • 100 g ingelegde Sichuan groente kleingesneden
  • 100 g Chinese gepekelde mosterdkool kleingesneden
  • 3 voorjaarsuitjes, fijngehakt
  • 3 plakjes verse gemberwortel
  • 1½ theelepel rijstazijn of droge sherry
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 stukken tofu, in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel maizenamengsel
  • 1 theelepel sesamolie

Bereiding

Laat de champignons uitlekken, verwijder de steeltjes, pers al het vocht uit de hoedjes en snijd ze ragfijn. Breng in een pan met 1 l water alle ingrediënten behalve het maïzenamengsel en de sesamolie aan de kook. Laat alles 3 minuten koken. Roer er het maïzenamengsel door en laat de soep binden. Voeg tot slot de sesamolie toe.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4