Ingrediënten
- 4 gedroogde zwarte winterchampignons, 25 minuten in heet water geweekt
- 100 g ingelegde Sichuan groente kleingesneden
- 100 g Chinese gepekelde mosterdkool kleingesneden
- 3 voorjaarsuitjes, fijngehakt
- 3 plakjes verse gemberwortel
- 1½ theelepel rijstazijn of droge sherry
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 2 stukken tofu, in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel maizenamengsel
- 1 theelepel sesamolie
Bereiding
Laat de champignons uitlekken, verwijder de steeltjes, pers al het vocht uit de hoedjes en snijd ze ragfijn. Breng in een pan met 1 l water alle ingrediënten behalve het maïzenamengsel en de sesamolie aan de kook. Laat alles 3 minuten koken. Roer er het maïzenamengsel door en laat de soep binden. Voeg tot slot de sesamolie toe.
Opmerkingen
- Aantal personen: 4