Cassata

Ingrediënten

  • 1 cake van 400 g
  • 4 eetlepels zoete Marsala
  • 350 g ricotta
  • 110 g basterdsuiker
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 150 g gekonfijte vruchten
  • 50 g pure chocolade, gehakt
  • groene kleurstof
  • 200 g marsepein
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 300 g poedersuiker

Bereiding

Bekleed een ronde cakevorm van 20 cm doorsnede die schuin naar boven loopt met plastic-folie. Snijd de cake in dunne plakjes, bekleed de vorm ermee en houd een paar plakjes apart om als laatste de bovenkant mee te bedekken. Zorg ervoor dat de plakjes cake goed aansluiten. Sprenkel de Marsala eroverheen.

Doe de ricotta in een kom en klop hem tot een glad mengsel. Doe de suiker en het vanille-extract erbij en meng goed door elkaar. Schep het mengsel in de cake-vorm, strijk de bovenkant glad en bedek hem met de apart gehouden plakjes cake. Dek de cake af met plastic-folie en laat hem minstens 2 uur, maar nog liever een hele nacht, in de koelkast staan. Keer de vorm om op een bord.

Kneed net zoveel kleurstof door de marsepein dat deze lichtgroen is. Rol de marsepein uit tot een cirkel die groot genoeg is om de cassata helemaal te bedekken. Smelt de jam in een pan met een eetlepel water en bestrijk de cassata ermee. Leg de marsepein over de cassata heen, zorg ervoor dat hij mooi aansluit en snijd overtollige stukjes weg.

Meng wat heet water met de poedersuiker zodat u een gemakkelijk aan te brengen glazuur krijgt. Versier de cassata ermee.

Opmerkingen

  • Bron: Smakelijk Italië, Sophie Braimbridge, 2005, De Lantaarn B.V.