Venkel prei soep met crispy bacon

Ingrediënten

  • 5 el boter
  • 2 grote venkel, gesneden
  • 2 prei, gesneden
  • 2 tl venkelzaadjes
  • scheutje appelazijn of witte wijn
  • 6 cups kippenbouillon (ong. 1,5 liter)
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 2 aardappels, gesneden
  • beetje yoghurt of geraspte parmezaan, om te serveren
  • 4 plakjes pancetta, bakken tot goudbruin en krokant, volledig afgekoeld en dan verkruimeld

Bereiding

Smelt de boter in een grote pan. Doe de venkel en de prei erbij en bak dit even aan tot het zacht is (niet bruin), voeg dan de venkelzaadjes toe.

Voeg de appel azijn toe, roer even door en giet dan de kippenbouillon erbij. Breng aan de kook. Voeg de knoflook en de aardappels toe, dek af en laat voor een minuut of 30 pruttelen.

Haal van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Serveer de soep met een kloddertje yoghurt of zure room of wat geraspte kaas erover.

Verkruimel de bacon erboven en eventueel wat van het venkelblad.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 30 minuten