Lasagne gevuld met een Thaise curry met garnalen, waterkastanje en ananas.
Ingrediënten
Lasagne deeg
- bloem
- eieren
curry pasta
- enkele gedroogde chili’s of enkele verse kleine rode Thaise chili’s, fijngesneden
- 10 teentjes knoflook
- 1 eetlepel plakjes laos
- 1 eetlepel fijngesneden citroengras
- ½ theelepel fijngesneden kaffir lime bladeren
- 1 eetlepel fijngesneden koriander wortel
- 5 zwarte peper korrels
- 1 eetlepel geroosterde koriander zaadjes
- 1 theelepel geroosterde komijn zaadjes
- 1 theelepel zout of vissaus
- 1 theelepel garnalen pasta
Overige
- 300 g (rauwe) garnalen
- klein blikje waterkastanjes, in plakje gesneden
- verse ananas, in kleine partjes gesneden
- 2 kaffir lime bladeren
- dikke kokosmelk (pakje 200 ml)
- 1 blok santen (vaste kokos)
- zonnebloem olie
- palmsuiker
- verse Thaise basilicum
Bereiding
Maak het deeg voor de pasta. Laat het deeg in plastic folie 30 minuten rusten in de koelkast. Maak de garnalen schoon. Maal de ingrediënten voor de curry pasta in een vijzel. Verhit een ruime hoeveelheid olie in de wok. Voeg de curry pasta toe en bak deze enkele minuten. Voeg de dikke kokosmelk en kaffir lime bladeren toe. Laat enkele minuten sudderen. Voeg de ananas (houd stukjes ananas over voor de bovenste laag van de lasagne) en waterkastanjes toe. Breng op smaak met de palmsuiker. Laat nog enkele minuten sudderen. Haal van het vuur en voeg de basilicum toe. Voeg santen toe om de juiste consistentie te verkrijgen. Maak van het deeg 5 lappen deeg. Leg de eerste lap in de ovenschaal. Schep een dunne laag curry op het deeg. Leeg hierop een tweede lap deeg. Plaats de garnalen op het deeg. Leeg een volgende lap deeg op de garnalen, gevolgd door een tweede laag curry, gevolgde door de laatste lap deeg. Schep de laatste dunne laag curry op het deeg, maar zonder ananas of waterkastanjes. Leeg hier bovenop de overgebleven stukjes ananas. Plaats de lasagne 15 minuten in een voorwarmde oven.
Opmerkingen
- Axel Berg, Rick Koken, Amsterdam, Wageningen