Ingrediënten
- 1 eetlepel fijngesneden zacht citroengras
- 1 theelepel fijngesneden verse gember
- 4 kleine verse rode of groene chili’s, fijngesneden
- 1 hele vis, van ongeveer 720 g (forel, braam, karper, harder of zalm), schoon gemaakt
- 4 gedroogde Chinese paddenstoelen, geweld, uitgelekt en grof gesneden
- 2 eetlepels lichte soja saus
- ½ theelepel suiker
- 1 eetlepel limoensap
- snufje zout
Bereiding
Doe de helft van de citroengras, gember en chili’s in de vis. Plaats de vis op een hittebestendige schaal met een kleine opstaande rand, die in de stoommand past. Bedek de vis met de rest van de citroengras, gember en chili’s. Leg de paddenstoelen op de vis. Schenk de soja saus, suiker en limoensap en zout over de vis.
Breng het water aan de kook in het onderste gedeelte van de stoompan of wok. Plaats de vis in het bovenste gedeelte van de stomer, en stoom 15-20 minuten, afhankelijk van de soort vis. Indien de vis goed gaar is, verwijder de vis uit de stomer en serveer.
Opmerkingen
- Bron: Vatch’s Thai cookboek, Vatcharin Bhumichitr, 1994, Pavilion books limited, London