Ingrediënten
- 500 ml kippenbouillon
- 250 ml dunne kokosmelk
- 250 ml dikke kokosmelk (coconut cream)
- mespuntje zout
- 1 eetlepel palmsuiker
- 2 citroengras, fijngesneden
- 3 rode sjalotjes, geschild
- 2 koriander wortels, geraspt
- 2 of 3 bird eye chili’s (kleine rode Thaise chili’s)
- 10 schijfjes laos
- 3 kaffir lime bladeren
- 100 g cantharellen, stro- of oesterzwammen, in stukjes gebroken
- 100 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 2-3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- extra 4-5 bird eye chili’s, geplet
- 1 eetlepel korianderblaadjes
Bereiding
Verhit in een soeppan de bouillon. Voeg het zout, suiker, citroengras, sjalotjes koriander wortel, chili’s, kaffir lime, laos, vissaus en limoensap toe en breng al roerende aan de kook. Voeg de kokosmelk en kip toe en kook op een zacht vuur tot de kip gaar is. Voeg als laatste de paddenstoelen toe en kook nog een korte tijd. Dien op met de extra chili’s en korianderblaadjes.
Opmerkingen
- Bron: Thai Food, David Thompson, 2002, Pavilion Book s Limited, London