Blue Mountain koffie mousse

Ingrediënten

koffiemousse

  • ⅛ liter sterke koffie (Blue Mountain coffee)
  • merg van ½ vanillestokje
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • ¼ liter melk
  • 4 eierdooiers
  • 200 g suiker
  • 4 eiwitten

Overig

  • 30 g vers kokosraspsel
  • 1½ dl slagroom
  • 20 g suiker
  • muntblaadje ter garnering

Bereiding

Verwarm de koffie met het uitgeschraapte vanillemerg. Voeg er de in koud water geweekte, goed uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe en los ze erin op. Roer vervolgens de melk door de hete koffie en laat zover afkoelen dat het mengsel bijna begint te geleren. Doe de eierdooiers met 100 g suiker in een kom en klop het mengsel boven een waterbad met een mixer romig. Meng het koffie-melkmengsel door de dooiermassa. Klop de eiwitten stijf, waarbij u er geleidelijk de rest van de suiker in strooit, en vouw het eiwit dan door het koffiemengsel. Doe over in een kleine glazen schaaltjes en zet die circa 4 uur in de koelkast. Wie er wat moeite voor over heeft, kan de mousse ook decoratief in kokosnoten opdienen. Rooster het kokosraspsel in een pan met een antiaanbaklaag en laat afkoelen. Klop de slagroom met suiker half-stijf. Neem de mousse uit de koelkast en garneer met de slagroom, het kokosraspsel en een blaadje munt.

Opmerkingen

  • Aantal personen: 4 personen
  • Bron: Desserts, Jan van Gestel, e.a., 1997, Time-Life boeken, Amsterdam