Vijgen en mozzarella verpakt in prosciutto

Heerlijk voorgerecht van de barbecue.

Ingrediënten

  • 150 g buffelmozzarella, uitgelekt
  • 6 verse vijgen
  • 6 plakken prosciutto
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • olie om te bestrijken

Bereiding

Verdeel de mozzarella in 6 plakken. Halveer de vijgen. Leg een plak mozzarella tussen 2 vijgenhelften. Zet ze op een plak prosciutto en verpak de vijgen in de ham. Maak op deze manier 6 pakketjes. Klop de olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout en peper door elkaar. Zet apart. Bestrijk de vijgenpakketjes met wat olie. Rooster de vijgen 8-10 minuten boven indirect halfhoog vuur tot de ham knapperig is en de kaas begint te smelten. Schep een vijg in het midden van elk bord en bedruppel met de balsamicodressing. De vijgen kunnen ook geserveerd worden met rucola en een tomatensalade.

Opmerkingen

  • Bron: Weber’s barbecue- en grillboek, Matthew Drennan, 2001, Tirion, Baarn