Ingrediënten
Voor 6 personen
- 3 grote artisjokken
- 6 langoustines (hier uitgevoerd met 6 grote garnalen)
- olie
- zout
- peper
- koriander
- citroensap
Bereiding
Maak de artisjokken schoon en halveer ze en bewaar ze tot het koken in koud water met citroensap. Kook de artisjokken ca. 5 minuten in een ruime hoeveelheid gezouten water tot ze gekookt zijn, maar nog niet zacht (voeg sap van een halve citroen en een eetlepel bloem toe aan het kookwater om te vermijden dat ze donker worden van kleur). Pel de langoustines en sauteer ze in een pan met weinig olie. Als de artisjokken gaar zijn, leg dan op elk bord een halve artisjok en een gesauteerde langoustine. Besprenkel ten slotte met de mengeling van fijngestampte koriander en olie.
Opmerkingen
- Frankrijk, Wereldkeuke, Streekgerechten op smaak gebracht door topchefs, de Volkskrant, 2011, de Volkskrant