Honing-limoen parfait

Ingrediënten

  • 40 gram suiker
  • 4 grote eierdooiers
  • 90 gram honing
  • 2 dl melk
  • 3 dl slagroom
  • rasp van 4 limoenen
  • sap van 3 limoenen

Voor de mangosaus

  • 1 grote mango
  • sap van 1 limoen

Voor de garnering

  • 1 mango
  • zeste van 1 limoen
  • enkele lepels honing

Bereiding

Roer de eierdooiers met de honing en suiker in een kom romig. Breng in een pan de melk de melk aan de kook. Giet de melk al roerend bij het eier-suikermengsel. Verwarm het mengsel au-bain-marie en blijf roeren tot de crème licht aan de lepel blijft hangen. Het mengsel mag echter niet koken. Klop de crème met de mixer luchtig. Voeg tijdens het mixen de limoensap toe. Voeg zo veel sap toe tot het mengsel licht zuur is. Laat het mengsel in de koelkast afkoelen tot het door en door koud is.

Klop de slagroom stijf met de rasp van de limoen en spatel hem vervolgens door de eiercrème. Bekleed een cakevorm met perkamentpapier of plasticfolie, schep het mengsel in de vorm en zet minstens 4 tot 5 uur maar liever gedurende een nacht in de vriezer.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer. Roer er op smaak limoensap door.

Neem de parfait uit de diepvries en stort hem op een schaal. Verwijder het papier of plastic en verdeel de parfait in plakjes. Schep de plakjes op voorgekoelde bordjes. Schenk er wat saus bij en garneer met stukjes mango, limoenzeste en wat honing.